De singer-songwriter Mick Flannery is vooral een man van weinig woorden en komt uit Ierland. De man heeft prachtige albums gemaakt waaronder de Evening Train. Deze wordt nu als musical in de Ierse theaters opgevoerd. Zijn woorden op muziek zijn des te scherper en hij weet dit prachtig met muziek te verenigen. Nu verschijnt zijn zesde album wat hij samen met de jonge zangeres Susan O’Neill heeft gemaakt.

Daar waar in de jaren 60 Bob Dylan met Joni Mitchell zingt, of Mick Jagger met Marianne Faithfull ‘As Tears Goes By’, staat dit album vol met prachtige duetten als ‘Are We Free’ of het ‘Chain Reaction’. De twee hebben een enorme positieve kracht en energie met elkaar. Ze voelen elkaar prachtig aan en de songs stijgen boven hun vorige albums uit. O’Neill speelt normaal in King Kong Company maar krijgt hier de ruimte die ze nodig heeft. De eenvoud van de songs wordt opgevuld met strijkers en krijgt een intiem karakter op ‘Lonely Wins’ en het piano titelstuk ‘These Are the Days’. Wanneer ze de ruimte krijgen zoals op ‘Baby Talk’ en ‘Blue River’, weet het duo je kippenvel te geven. Het is dan ook niet vreemd dat ze voor ‘Baby Talk’ een Award of the Year voor Original Song hebben mogen ontvangen.
Het zijn geen opzwepende popsongs of kleine gitaarliedjes. Het is zijn vooral songs die pakkend zijn en dit duo zou voor de toekomst een gouden combinatie zijn. Met het indrukwekkende ‘Ghost’ sluit het duo dit album af en laat ons in stilte achter. 

13 september 2021
In dit bericht: